Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Pomazánka z červené řepy
Autor: Paní Dýně
Datum: 27.10.2017
Chod: Svačina, Večeře
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
tofunéza
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Doma máme oblíbenou pomazánku z vařené červené řepy, kterou máte za chviličku hotovou. Jednu větší řepu oloupeme, rozkrojíme ji na čtvrtky, uvaříme se špetkou soli (stačí 10-15 minut) a necháme zchladnout. Potom ji najemno nastrouháme spolu s jedním uzeným tofu, přidáme trochu tofunézy nebo majonézy, ochutíme solí a kořením a vymícháme.

Koření můžete použít různá, např. kopr + česnek, čerstvé bylinky jako tymián, saturejku nebo něco pikantního s čili. My máme asi nejoblíbenější směs koření s himalájsou solí Devětsil. Na spojení pomazánky můžete také použít rostlinné máslo nebo tofu rozmixovat na krém s trochou zeleninového vývaru a lžící olivového oleje. Dobrou chuť přeji.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit