Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Jáhlová polévka z kořenové zeleniny
Autor: Paní Dýně
Datum: 10.11.2017
Chod: Polévka
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Ze zeleniny budeme potřebovat jednu cibuli, mrkev, petržel a celer. Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji a po chvíli k ní přidáme hrst či dvě jáhel (záleží, jak chcete mít polévku hustou), trochu koření kari nebo směs koření Mahá a sůl. Společně orestujeme. Mezitím si nahrubo nastrouháme kořenovou zeleninu, kterou pak k cibuli také přidáme a společně restujeme.

Přilijeme horkou vodu nebo zeleninový vývar, přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Polévku v závěru dochutíme světlým shiro misem nebo solí a majoránkou. Nezapomeneme na zelené sypání, může být i ze zelených částí pórku. Polévku můžeme zjemnit přidáním květáku nebo si uděláme pikantnější variantu s řapíkatým celerem a zázvorem...
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit