Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Svatomartinské rohlíky - ořechová náplň
Hodnocení: nehodnoceno
Recept č. 1118, Chod: Dezert, Autor: Paní Dýně, 12.11.2017
Ingredience:
ořechy, sirup obilný, sójová smetana, vločky ovesné
Svatomartinské rohlíky - ořechová náplň
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Ořechovou náplň je potřeba si připravit asi hodinu předem, aby oříšky nasákly tekutinu. V rendlíku přivedeme k varu 150g pšeničného sirupu, 50g vody a 2-3 lžíce rostlinné smetany (sypké či tekuté) a sundáme ho ze sporáku. Do sirupu přidáme špetku soli, 200g mletých vlašských ořechů, 50g jemných ovesných vloček a trochu skořice. Směs promícháme a necháme vychladnout.
Poznámky autora:
Připravíme si těsto na štrůdl, mrkvové těsto nebo i kváskové, prostě takové, které máme v oblibě. Těsto vyválíme a vykrájíme z něj trojůhelníky. Na každý trojúhelník dáme náplň, kterou do těsta zarolujeme a tak vytvarujeme rohlíček. Upečeme.
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz