Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Kváskové vdolečky
Autor: babida
Datum: 26.11.2007
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Vdolky jsou z celozrnné špald. mouky, zadělané pšeničným kváskem a ovesným mlékem. Přidáno trochu sezam. oleje. Těsto necháme kynout cca 5 hod. Pak můžeme smažit na oleji nebo jako v tomto případě péct nasucho na pánvi nebo v troubě. Mažeme marmeládou bez cukru a pokropíme sojovou smetanou nebo vdolek roztrhneme a vevnitř posypeme skořic. cukrem (skořice, suš. mléko) a pokapeme sezam. olejem.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

20.06.2008
anonym
Slad určitě na začátku při zadělávání těsta a o to méně tekutin. Jsem ráda, že se ti povedly :-)
19.06.2008
romanS
Ahoj Lenko, já to nevážil, protože váhu nemám, ale snažil jsem se to trefit poměrově. Výsledek byl vcelku uspokojivý. Napadlo mě, jestli by to těsto šlo osladit sladem /Před kynutím nebo před smažením/ aby bylo chutnější? A taky se toho nesmí sníst moc, pálila mě žáha což normálně nemívám. Mazal jsem povidlama, takže taky překyselení....
03.06.2008
anonym
Romane, konečně jsem ty vdolky dělala a vše poctivě vážila :-) Takže jsem použila 400g špaldové mouky, 250g pšeničného kvásku, 1/4l oves. mléka a 50g sezamového oleje. Byly vynikající, důležité je nenechat překynout aby těsto nebylo nakyslé...
01.03.2008
romanS
Spoustu věcí od oka dělám. Ale taky mám zkušenost, že v řadě případů na přesnosti záleží. Např. u kvásku. Taky u tady těch kynutých věcí a pod. Co dělám často už v oku mám. Tyhle ty blbinky na zpestření se ale učím. :-)
01.03.2008
anonym
V tomto receptu babida použila ovesné mléko z krabice, ale můžeš dát i sušené. Já ho rozdělávám od oka :-))) a jestli potřebuješ nějaký poměr, tak to asi bude napsané na tom balení. Romane, čím víc budeš vařit a získávat praxi --- za chvíli už to taky budeš dělat od oka :-)
29.02.2008
romanS
Vidličky, trhat, plnit a zašít! Ahááááááá................no zase mi ten den něco dal! :-) Používáš Lenko sušené obilné mléko? Jaký je tady poměr s vodou, aby to bylo mléko a ne voda nebo naopak kaše?
28.02.2008
anonym
Mažou se buď nahoře (viz. obrázek) nebo vdolek dvěma vidličkama podél roztrhneš, dáš náplň dovnitř a zavřeš. To je rozhodně vhodné pro děti (jako je ta naše osmnáctiměsíční slečna), které už jí samostatně, aby se neumazaly.
28.02.2008
anonym
Když tyto vdolečky naše babida dělala, byla jsem u toho, takže: Vezmeš asi půl kila mouky, osolíš špetkou soli, do důlku dáš asi 4 lžíce vykynutého kvásku, zaliješ troškou teplého mléka, v důlku zamícháš a chvíli necháš. Přidáš trošku oleje (odhaduji tak 3-4 lžíce) a postupně přiléváš teplé mléko a proděláváš. Těsto nesmí být řídké ani moc tuhé - prostě jako na vdolky :-).
28.02.2008
romanS
Jak se trhá takový vdolek? /nerozumím/. Taky bych rád znal množství /poměr/ surovin na to těsto.....
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit