Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Koláčky z jáhlového těsta
Autor: anonym
Datum: 22.01.2008
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Kousek tofu povaříme s rozinkami a rozmixujeme dohladka. Necháme to v mixéru, přidáme uvařené vychladlé jáhly a pohankovou mouku a vše umixujeme. Z těsta mokrýma rukama tvarujeme koule, dáváme na plech a dnem malé skleničky uděláme v koulích důlek. Do důlku dáme povidla bez cukru a posypeme drobenkou. Upečeme. Drobenka: pomleté ořechy, trochu mouky, oleje a sladěnky.

Recept je z knihy Radost ze zdravých dětí. MUDr. Strnadelová zde uvádí koláčky plnit směsí povidel, a povařeného tofu s rozinkami, vše rozmixovat
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

02.10.2016
wallen
Parádní recept, dělala jsem s tofu tvarohem, ochuceným 100 % kakaem z nepražených kakaových bobů (mám doma milovníka čokolády) a s půlkou vlašáku na ozdobu. V základu jsem rozmixovala jen půlku jahel a půlku jsem nechala v celku. Zahustila jsem místo mouky jen ovesnými vločkami a trochou jáhlové kaše /instantní/. Bylo to moc dobré a chutnalo i našemu malému, který se někdy na nesladké dezerty vytvařuje :-)
16.09.2016
leusa
Nechala jsem jáhly na Těsto zfermentovat s trochou spaldové mouky (podle receptu na jahlove livance taky odsud), aby krásně zesládly, a promixovala s romixovanym povařeným tofu a rozinkami. Výsledkem byla též taková spíše kaše, ale uz jsem to nechtěla zahušťovat další moukou, takže lžící šly na plech a navrch trochu povidel a drobenky a jsou vynikající ;-) Přiznám se, měla jsem je místo večeře :-0 takové placičko-koláčky a chuť neodolatelná...
03.01.2012
matejpet
Jaké jsou alespoň zhruba poměry? Vyšlo mi to spíš jako měkké lívanečky, ne moc pevné koláčky. Asi moc tofu na začátku.
03.01.2010
Stela
Koláčky jsem dělala již několikrát, dnes s povidly zakoupenými zde v e-shopu a jsou opět výborné (a to i díky výtečným povidlům (povidlím? povidlám ?)od Role, která se v troubě neroztékají),kuličky se dobře rozmáčknou a těsto se nelepí, pokud dno skleničky namočíme taky do studené vody.Jinak dobrá česká povidla bez cukru, která se teplem při pečení neroztékají jsem dříve koupila i na www.biokvalita.cz
07.03.2009
Evik 24
koláčky jsou výborné! Plnila jsem je místo povidel podušenými jablky s rozinkami
24.08.2008
lety
Podle stejného těsta jsem dělala i ovocné tvarohové knedlíky, jen jsem dala víc moucky a švestky jsem do těsta zamíchala (nakrájené na drobné kousky). Se sladěnkovou omáčkou byly skvělé.
06.02.2008
lety
Zkusila jsem tyto koláčky podle receptu, jen místo hrozinek jsem dala sladěnku a místo povidel nahoru tvaroh z tofu, abych se vyhnula kombinaci obiloviny-ovoce a byly vynikající.
22.01.2008
anonym
Já koláčky dělala z jáhlové kaše. Nechtělo se mi dávat moc pohankové mouky na zahuštění, tak jsem kašovité těsto dávala na plech lžící. A musím uznat, že byly výborné.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit