Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Nákyp z obilí a čočky s dýňovou omáčkou
Autor: anonym
Datum: 19.03.2008
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
cibule
natto
dýně hokaidó
pórek
zelí čínské
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Nákyp: Špaldu a oves uvaříme společně v tlak. hrnci. Potom rozemeleme na masovém strojku spolu s uvařenou čočkou. Přimícháme trochu natta, nakrájenou cibuli a koření dle chuti. Dáme péct do olejem vytřeného pekáče. Dýňová omáčka: Dýni a cibuli nakrájíme na kusy a se špetkou soli a tymiánem dusíme doměkka. Potom rozmačkáme nebo rozmixujeme. Omáčku již není třeba zahušťovat.

Talíř doplníme na páře upraveným pórkem s čínským zelím a kvašeným zelím.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

13.03.2016
leusa
Natto nebylo, zato jsem přidala česnek, majoranku a pristrouhala trochu mrkve a celeru a malinko porku, takova klasika jako na karboše... A s dýňovou omáčkou, napařenym květákem a kapustou a kvasenym zelim to byla mňamka :-)
23.03.2010
Merlinit
Nákyp bez natta velmi dobrý, omáčce trochu něco chybělo,příště zkusím vylepšit. Jinak fajn změna.
25.11.2009
Stela
Dýni jsem dusila s cibulí a místo tymiánu jsem přidala trochu vegi-vegi koření, nákyp vč. natta výborný !
19.04.2009
monchi
Nákyp jsem navíc ochutila lžící rýž. misa a čerstvou petrželkou. Chutnal skvěle i studený k večeři. Těsně po upečení byla konzistence ještě kašovitá, ale po vychladnutí už byl pěkně pevný, jak má být. Dávám hlas!
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit