Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Těstoviny se zelím a mandlemi
Autor: anonym
Datum: 17.04.2008
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
cibule
mandle
zelí hlávkové
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Na oleji orestujeme osolenou cibuli a nahrubo posekané oloupané mandle. Přidáme podkájené hlávkové zelí, rozmačkaný malý stroužek česneku, kmín, lehce podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Na závěr dochutíme umeoctem, zahustíme kuzu nebo jiným škrobem a vmícháme čerstvé zelené natě napč. jarní cibulku. Podáváme promíchané s těstovinami a posypané zelenými natěmi.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

15.05.2016
anonym
vyborne!pridala som este trocha postruhanej kvaky a celeru a k tomu siroke nudle aj bez zahustovani bolo to a la cina mnam mnam bozi !
08.10.2010
anonym
Výborné! Do omáčky jsem přidala ještě trochu ovesného mléka, a pochutnala jsem si jako v italské restauraci;-)
17.06.2008
anonym
Xyldo, já myslím, že je úplně v pohodě. Asi jako vše pokud to nepoužíváš stále a do každého jídla.
17.06.2008
xylda
Dnes jsem si opět MB pochutnala, škrob jsem použila kukuřičný, ten asi není úplně košer, že?
11.06.2008
anonym
Dneska jsem tyto těstoviny se zelím zase dělala k večeři. Jen jsem místo mandlí dala dýňová semínka a měli jsme k tomu karbanátky z munga. Je to moooc dobré - doporučuji!!!
18.04.2008
lety
Ne nepřepsala, já jsem to špatně přečetla, jak jsem viděla hlávkové tak jsem hned myslela salát. A na svůj omyl jsem přišla ve chvíli, kdy jsem měla salátek nachystaný nakrájený na dušení a tak jsem ho použila. Bylo to výborné i ze salátu, jen malýmu jsem to rozmixovala, aby se mi mandlemi neudusil. Mňam.
18.04.2008
anonym
Lety, nevím jestli ses nepřepsala ale já to dělala z hlávkového zelí ne salátu... Mandle jsem tam nedávala kvůli bílkovinám ale jen tak pro změnu. My jsme nějak v poslední době přebílkovinovaní (ryby, luštěniny, sojové výrobky...) a tak si užíváme lehčích jídel bez bílkovin. Což je na jaře víc než vhodné :-)
17.04.2008
lety
To vypadá velice dobře, rozhodně to zkusím, zrovna nevím, co s hlávkovým salátem. Jen ro.le bílkoviny jsou splněny v těch mandlích? A kolik jich tam na porci asi mělo být, aby to bylo dostatečné? Díky
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit