Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Dort k 2. narozeninám
Autor: anonym
Datum: 28.07.2008
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
sójový jogurt
borůvky
mošt jablečný
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Dort má tři vrstvy. Těsto dole viz recept na Vločkovou buchtu č. 403 Potom jsou dvě vrstvy ze dvou sojových jogurtů Sojakyška. Spodní je s podušenými borůvkami, horní neobarvená. Obojí lehce naředěné jablečným moštem, povařené s agarem a ta borůvková mírně doslazená javorovým sirupem. Viz recept na Sójový jogurt s ovocem č. 425

Jen je nutné tu spodní borůvkovou vrstvu nechat utuhnout než tam budeme lít tu horní.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

08.05.2017
Paní Dýně
Leo, tak zkus příště osladit jen sirupem...
06.05.2017
leusa
Děvčata, už ho dělám po několikáté a je naprosto delikátní ;-) jen nevím, jak docílit té nádherné sněhobílé vrstvy navrchu. Vždy ji mám takovou kremově béžovou díky tomu moštu, nikdy není tak krasně bílá a kontrastní... Máte nejaky fígl?!? Nebo osladit horni vrstvu s jogurtem třeba jen sirupem namísto moštu? Asi zkusím příště. Tak jako tak dnes opět nezbyl ani kousek ;-) všem krásný květen
31.08.2015
leusa
Už mám dvě spodní vrstvy a ještě mi zbývá pro efekt dodělat tu vrchní bílou. Ale nemám uz Sojadé ani sojakyšku, tak zkusím něco z hedvabneho tofu... Zatím to chladne a tuhne v Lednici, tak pokračování zítra :-)
27.10.2014
Plavuň
Luxusní dortík! Naše druhé narozeniny uctila jahodo-malinová varianta. Jeden jogurt (použila jsem Sojade) jsem obarvila a ochutila jahodami a dort krášlila malinami a rýžovou šlehačkou. Na slazení vrstev, které to potřebovaly, jsem použila hrušková povidla a/nebo jablečný koncentrát. Vločkový korpus jsem pekla z těsta z vloček + rýžového mléka + rozinek + trochy špaldové mouky s práškem do pečiva. Udělala jsem moc těsta, takže dorty jsem musela vyvinout tři :) Jeden taky jen bezjogurtový, s agarovou malino-jablečno-hruškovou čepicí. Všecko bylo nečekaně lahodné a drželo to pohromadě.
06.09.2010
pauli
Vynikající! Jen postupem času nám ta vrchní vrstva zfialověla taky, třetí den už nebyly skoro k rozeznání!:) A přišli mu na chuť i neMB! :)
20.10.2008
anonym
Myslím, že dva. Jeden na borůvkovou vrstvu, jeden na tu bílou. A ředila jsem to cca 1:1 s moštem. Do moštu jsem dala namočit agar, povařila a až na závěr nechala přejít varem s jogurtem. Agaru si odměř množství podle množství jogurtu plus mošt.
20.10.2008
lety
leni prosím tě,kolik jogurtů si potřebovala na dort? A normálně jsi jogurt naředila jablečnou šťávou a povařila s agarem? Mám strach, aby se tomu jogurtu něco při vaření nestalo. Budu mít za 14 dní oslavu, tak si dávám dohromady pohoštění. Děkuji
10.08.2008
anonym
Nevím, že by to nadýmalo. Na kurzu Honza (Zerzán) říkal, že nejlepší kombinace luštěnin a ovoce je s fazolemi adzuki, ale prý ani jiné luštěniny v této kombinaci občas nevadí. A v jejich knize je řada sladkých receptů tofu (soja) + ovoce.
06.08.2008
Dei
role jsi naprosto úžasná, jinak není co říct :) jen dotaz...ovoce a soja jde dohromady? nenadýmá to?
29.07.2008
marketa
To vypadá naprosto úžasně!!!
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit