Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Jablečný linecký koláč
Autor: anonym
Datum: 12.08.2008
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Linecké těsto: 15dkg tuku (palmový, Alsan nebo jen čistý kukuřičný olej), 15 dkg sladu, 30dkg mouky (pšeničná + špaldová). Těsto rozválíme na plech, uděláme vyšší okraje a na to dáme nastrouhaná jablka, rozinky, oříšky, skořici. Upečeme.

Recept je z kurzu zdravého životního stylu - Strnadelová, Zerzán, srpen 2008.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

06.10.2015
venisy
Nemůžu to ani přiznat. ;-) Je 21:30 a já jím 3. kousek koláče. Pekla jsem ho na zítřejší návštěvu ke kamarádce, ale vůni z trouby se nedalo odolat, kousíček jsem ochutnala a jsem ztracená. Výborné je to!!! Tento koláč musí nadchnout i nemakro strávníky. Těším se (teda jestli něco ještě zbude :-) ), že ho dám ochutnat mojí mlsné babičce, která mému vaření zrovna nefandí a pak jí řeknu, že je bez cukru, vajíček,... Bude koukat! :-D
04.03.2015
Paní Dýně
V receptu jsou navržené tři druhy rostlinného tuku, které na kurzu uvedla V. Strnadelová. Recept je 6 let starý, tehdy nikdo proti palmovému tuku nic neměl.
18.02.2015
iv
Dopředu se omlouvám za tento komentář. Proč je ve zdravé výživě palmový olej?!!!Nejhorší tuk, který existuje, a je ironií, že nejvíce tohoto jedu obsahují tzv. zdravé potraviny, zdravá výživa! Má nejvíce cholesterolu a navíc díky jeho používání (a je opravdu přidáván všude) se drancují pralesy. Nemůžete tady přece uvádět tenhle jed! Díky
15.07.2014
lidanova
Bezkonkurenčně výborný jablkový dezert(s 10 dkg sladu). Člověk nedokáže zůstat jen u jednoho kousku.
15.05.2014
muff
Tento vynikající koláč peču už léta a chutná naprosto všem. Vždycky nastrouhám víc jablíček a co se nevejde na korpus, z toho peču rovněž naprosto skvělé placičky (recept č. 310). K osvědčené bezlepkové kombinaci rýžová, kukuřičná a amarantová mouka jsem tentokrát přidala asi pětinu množství žaludové mouky, trochu citronové kúry a lžičku umeocta. Naprostá delikatesa. Těsto vonělo jakoby po nugátu nebo čokoládě a tak i chutnalo. Ze zbytku (dělala jsem z půl kila mouky) jsme s dcerou upekly sušenky. Taky nemají chybu.
18.04.2011
ha.jaja
přidávám se k výbornému hodnocení, držela jsem se zkušenosti ro.le a nechala odležet přes noc, měla jsem problém s tím těsto rozválet, ale jak píše květinka, do formy šel pěkně natlačit a byl vynikající
19.11.2010
květinka13
I já se připojuji s chválou, vynikající! Nešel mi teda absolutně vyválet, ale namačkala jsem jej do formy a krásně se propekl. Dávám hlas!
05.01.2010
Terez
Naprosto vynikající koláč, nejlepší, který se mi kdy povedl:). Díky za skvělý recept. Dělala jsem ho už několikrát a vždycky měl úspěch. A ještě lepší je s posypkou od Markety.
12.09.2009
pauli
Vynikající! Trošku jsem si upravila mouky (kamutová+špaldová) a oleje (kokosový+olivový) a příště z nastrouhaných jablek nevymačkám tu šťávu (výsledek je trošku sušší než jsem čekala).
04.02.2009
lencza
Tak už jsem taky vyzkoušela. Výborný koláč, měl úspěch i na makro-srazu v Brně. Dala jsem tuk v kombinaci Alsan a slunečnicový olej, přišlo mi, že slunečnicový olej, i když ho bylo maličko, dodal těstu výrazné aroma, ale na závadu to nebylo. Kukuřičný tak aromatický není?
12.11.2008
hanča
Koláč rychlý jednoduchý a výborný.
05.09.2008
Rege
Mě vyšlo těsto drobivé, koláč byl opravdu moc dobrý, ale zdá se mi, že je tam moc tuku.
03.09.2008
Vendy
Včera jsem koláč také vyzkoušela a hned musím receptu přidat bod, protože je opravdu moc dobrý. Sladu jsem dala také jen 10 dkg a úplně to stačilo ! Těsto bylo vláčné a dobře se mi s ním pracovalo.
29.08.2008
lety
Také jsme zkoušeli, použili jsme směs kukuřičné a pohankové mouky (kvůli naší bezlepkovosti) a povedl se nám skvěle. Jen jsem byla překvapená, že mi vyšlo krásné, vláčné těstíčko, které se vůbec nedrobilo. Taky mi stačilo 10 dkg sladu.
26.08.2008
marketa
Také jsem pro 10 dkg sladu. Na jablka jsme daly ještě švestky a posypaly žmolenkou (sušené mléko, rýžový slad, sezamový olej, rýžová mouka). Mňam.
16.08.2008
xylda
Souhlasím s ro.le a dávám hlas 10dkg sladu. Jen jsem dala více vody. Je to výborný koláč.
13.08.2008
anonym
Těsto se zdá být jakoby drobivé, ale po namačkání do formy a upečení drží krásně pohromadě. Doporučuji.
13.08.2008
anonym
Jelikož nám tento koláč na kurzu moc chutnal, hned jsem ho doma u příležitosti Klárčina svátku vyzkoušela. Dala jsem ale méně sladu, jelikož se mě to tam zdálo až zbytečně moc sladké. Tak tedy: 15dkg tuku (10 ztuženého, 5 oleje), 10dkg sladu, 30dkg mouky, špetka soli, lžíce vody. Těsto jsem nechala přes noc odležet. Trochu jsem si ho pak nechala a nastrouhala ho nahoru na jablka.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit