Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Lahodný obilný čaj
Autor: antelao
Datum: 22.11.2007
Chod: Nápoj
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Kroupy nebo rýži propláchneme vodou a na sucho opražíme do zlatova. Hrst takto upraveného obilí vaříme asi v litru vody zhruba deset minut. Čaj je lahodný sám o sobě, ale lze ho dosladit obilným sladem nebo sirupem.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

06.05.2011
ha.jaja
Vařím jen z opražených krup, čaj je výborný, chutná i dětem (1,5 roku) a navíc má krásnou růžovou barvu a voní. Kroupy lze vyvařit až 3x, jen je potřeba prodloužit dobu varu. Po vyvaření se můžou sníst. Já je ale vyvařuju 3x a pak už nepoužívám. Má mít velmi osvěžující účinek.
08.09.2008
marketa
Je opravdu moc dobrý a má uvolňující účinek. Beru si ho do práce jako koncentrát a pak jen zaliju horkou vodou a dochutím pár kapkami citronové šťávy.
06.04.2008
anonym
Já zrníčka vyvařuji jen jednou a pak je buď sním zároveň s čajem nebo je dám do polévky, kaše apod.
04.04.2008
marketa
Mám dotaz, lze obilí po vyvaření ještě nějak použít? Popř. vyvařit víckrát?
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit