Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Vánoční cukroví: Ovocno-ořechový chlebíček
Autor: anonym
Datum: 14.12.2007
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Připravíme si stejné množství od každého sušeného ovoce (zde: rozinky, meruňky, datle) a oříšků (zde: mandle a lískové). Vše nakrájíme na drobné kousky a dohromady zvážíme. Do směsi přidáme maximálně 1/3 váhy špaldové mouky a pojivo z lněného semínka. To připravíme tak, že povaříme hrst semínek v půl hrnku vody a pak vše rozmixujeme dohladka. Nahradí nám to vejce.

Vlhkýma rukama vytvarujeme šišky a pečeme je chvilku v troubě, dokud zespodu nezrůžoví. Vychladlé zabalíme do alobalu a tak je můžeme uchovat docela dlouho v lednici. Ovoce a ořechy volíme dle vlastní chuti a zásob, takže výsledná chuť je pokaždé jiná.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

02.12.2013
kaca
Prosím prosím kolik poměrově toho pojiva? Recept se mi moc líbí, zkusím část mouky nahradit jáhlovou, kvůli zásadotvornosti :)
16.12.2012
Calarien
Bezva nápad, místo špaldové mouky jsem dala rýžovou a bez problému. Přilila jsem také trošku vody, měla jsem lněné semínko moc husté.
17.12.2009
Olga
Skutečně výtečné, vrhly se na něj dokonce i mé absolutně nemakrobiotické kolegyně :-) Dávám hlas
18.12.2008
moony
Výborné a rychlé, to pojivo ze lněných semínek je fakt skvělý nápad!
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit