Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Rýžové nudle s cizrnou v kopřivách
Autor: anonym
Datum: 18.04.2008
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Cizrnu přes noc namočíme, pak vodu slijeme a s novou vodou a malým kouskem mořské řasy kombu ji uvaříme doměkka. V normálním hrnci cizrnu vařím kolem 1 hodiny, v tlakáči si čas zkrátíte na polovinu. Já raději cizrnu vařím i déle, aby byla opvadu měkká a šla rozmačknout mezi prsty. Cizrnu ochutnávejte, každá cizrna chce jiný čas vaření!

Mezitím si připravíme kopřivy nebo jiné zelené lupení ze zahrady. Může to být i česnek mědvědí, bršlice, špenát, ale i listy ze sklizených ředkviček. Listy dobře omyjeme, dáme do kastrolu s malým množstvím vody a pár minut vaříme, aby všechno změklo. Pak kopřivy vyndáme z vody, pokrájíme nadrobno a můžeme je použít do cizrny.

Konečně se můžeme pustit do finále! V čistém kastrolu zapěníme na oleji dvě cibule, přidáme trochu kurkumy, česnek a uvařenou cizrnu. Vše společně chvíli podusíme pod pokličkou a pak dochutíme sójovou omáčkou (shoyu) a umeoctem. Potom vmícháme připravené kopřivy. Cizrnu s kopřivami ještě společně krátce podusíme, stačí 5 minut a máme hotovo. Pokud jídlo chceme více kompaktní, omáčkové, tak ho na závěr zahustíme kukuřičným škrobem, kuzu nebo arowrootem.

Pozor! Potřebujeme větší množství zeleného lupení, protože se to hodně svaří.

Tip: Barevně je cizrna s kopřivami krásná s bílými rýžovými nudlemi, ale stejně nám poslouží i kukuřičné či semolinové těstoviny.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

16.04.2018
Paní Dýně
Koubulko, to jsem ráda, že jste si pochutnali, je to lahůdka.
14.04.2018
koubulka
Moc dobré, u nás kombinace kopřivy, bršlice, pampeliška a trochu špenátu. K tomu take rýžové těstoviny a kvaška zelí s červenou řepou. Jen to z talířů zmizelo, mňam?!
18.05.2016
leusa
My měli Kopřivy, bršlici, natě redkví a listy pampelišek... Vynikající ;-) obvykle přidávám ještě rozdrobené tofu (jako vajíčko) a efekt je dokonán.
28.05.2009
Vendy
Místo kopřiv jsem použila nať z ředkviček, bylo to rychlé a moc dobré !
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit