Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Daikon Pickles Sushi
Autor: monchi
Datum: 13.09.2009
Chod: Svačina, Večeře
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Bílou ředkev (daikon) nakrájet na malé slabounké plátky, dostatečně prosolit, přidat shoyu + rýžový ocet (2:1), rukama promíchat a promačkat, zatížit (nejlépe v mini kvašáku) a nechat kvasit min. 5 dní. Pozor: nádobu doporučuji umístit např. do sklepa, prostě někam, kam se moc nechodí. První 3 dny se z nádoby line dosti silný zápach, který by v bytě nepůsobil moc příjemně ;-)

Daikon Pickles Sushi lze v ČR zakoupit za nemalý peníz (50g přes 70 Kč). Přečetla jsem si složení na pytlíčku (jen jsem nedala lékořici) a udělala domácí experiment, který je k nerozeznání od kupovaného. Důvodem, proč lidé daikon pickles doma nevyrábí, je nejspíš ten specifický zápach při kvašení... (?)
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit