Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Fazolové karbanátky s miso omáčkou
Autor: anonym
Datum: 19.03.2008
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Obilovina: Bulgur s amarantem (5:1), gomasio z černého sezamu. Bílkovina: Fazolové karbanátky: Bílé fazole uvařené doměkka, lžíce nastrouhaného natta, najemno nastrouhaná mrkev a malý kousek č. řepy, najemno nakrájená cibule, sůl, kurkuma, trochu mišutky. Ze směsi tvoříme karbanátky, obaluleme v mišutce a smažíme. Zelenina: Mrkev, kedlubna, řap. celer a list čínského zelí uvařený v páře.

Miso omáčka: Zahřejeme sezamový olej, zalijeme škrobem máčeným v sójovém nápoji, přidáme lžíci misa shiro a povaříme. Hotovou omáčku dochutíme např. lžící kvalitní hořčice. Kondiment: Řasa wakame povařená asi 15 minut ve vodě s minimem omáčky tamari. Lisovaný salát z nastrouhaných ředkviček a cibulové natě.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

12.11.2011
matejpet
Místo vajíček většinou dobře funguje hraška - teď ta nová je bez sýra i Jemná, nejen Vegan.
05.05.2011
anonym
Dost důležití je luštěniny na karbanátky uvařit do měkka, ale nerozvařit. A slít z nich za tepla tekutinu. Celou směs pak míchám a promačkávám rukou. Je to taky potřeba smažit hned, když se těsto nechá stát např. přes noc tak se pak rozpadají...
28.04.2011
Iva
Také jsem je vydatně zahustila-maizenou i mišutkou a také se mně rozpadly, takže jsem tam klepla vajíčko a držely perfektně. Jenže to není řešení, to už nejsou makrobiotické karbanátky...ach jo
14.04.2010
Merlinit
Pomáhá buď přidat tuk na pánvi a nechat déle smažit (jakmile se zasmahne spodní strana, máš po problémech), nebo nechat víc rozpálit pánev, i tady platí neotáčet příliš brzy.
02.04.2010
sue
Zkousela jsem tyhle karbanatky uz po druhe, ale pokazde se rozpadaly. Pritom misutkou jsem je zahustovala opravdu vydatne a pred smazenim se smes tvarila, ze je husta dost. Kde je chyba? Chutove jsou vyborne.
20.03.2010
Merlinit
Karbanátky i omáčka jsou bezkonkurenční!!! Smažila jsem o půlnoci a zahanbeně přiznávám, že jsem jeden zbaštila hned u plotny. Snad mi ten hřích trochu umenší fakt, že byl karbošek malinkej, takovej užalovanej.
08.06.2009
Nufka
Dnes jsem dělala omáčku, do které jsem ještě přidala kopr, na jáhlovo-čočkové karbenátky a bylo to výborné:-) Dávám hlas.
07.06.2009
anonym
Na tyhle fazolové karbanátky nedám dopustit :-) Obvykle je dělávám z adzuk.
14.04.2008
anonym
Jsou výborné s nattem i bez. Prostě ho tam nedáš :-)
14.04.2008
anonym
Vypadá to úžasně,lze ale natto nahradít něčím jiným?U nás není k dostání.
12.04.2008
aknela75
Karbánátky jsou výborné. Ostatní vyzkouším. Lákavě vypadá omáčka z misa shira.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit