Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Jáhlo-ovesný dezert s ovocem a mandlemi
Autor: safranka
Datum: 10.11.2013
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Spodní vrstva z jahel a ovesných vloček. Navrch: 3-4 zralá jablka (dle velikosti) na plátky vaříme 5 minut v 1/2 l vody se sirupem a skořicí, poté přimícháme agar-agar rozpuštěný v trošce vody a polevu nalijeme na korpus, ozdobíme lesním ovocem (maliny, ostružiny,...) a posypeme opraženými plátky mandlí.

Spodní vrstva: 140 g jahel a 60 g ovesných vloček uvaříme v dvojnásobném množství vody se špetkou soli. Ke konci varu vmícháme 100 g na suché pánvi upraženého strouhaného kokosu a skořici a osladíme např. rozvařenými a rozmixovanými datlemi nebo sirupem). Inspirováno receptem z Víme, co jíme od Biolenky.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

29.01.2014
Paní Dýně
Vrstvit můžeme určitě hned a krájela bych, až to zcela vychladne...
21.01.2014
kaca
To vypadá báječně! Prosím pro upřesnění, na jak velký plech to vyjde a za jak dlouho to jde nakrájet? A horní vrstvu můžeme nalít na spodní hned nebo počkat až spodní trochu ztuhne? Díky :)
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit