Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Očistná ranní Naturálka
Autor: monchi
Datum: 25.05.2009
Chod: Snídaně, Kaše
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Přes noc namočenou rýži natural vařit se sezamem a šp. soli v hrnci cca. 90 min. do částečného rozvaření rýže. Do hotové kaše vmíchat lžičku sladkého Shiro Miso. Sušený daikon namočit přes noc do vody a ráno povařit (v máčecí vodě) s nahrubo nastrouhanou mrkví a pár kapkami tamari pod pokličkou asi 10 min. Misku doplníme brokolicí na páře, pickles a naklíčenou vojtěškou (alfalfa).

Čistící funkce celozrnné rýže a bílé ředkve daikon je nesporná. Daikon posiluje játra, zlepšuje zažívání a také odhleňuje (Kushi doporučuje povařit ve vodě s tamari strouh. daikon a mrkev a nálev, lze naředit čajem Bancha, vypít.). Proto nevylévejte vodu z vaření daikonu a mrkve (viz recept výše), ale vypijte ji! Sušený daikon údajně proniká do hloubky a čištění je prý v tomto směru intenzivnější.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit