Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Plněná kdoule
Autor: komár
Datum: 07.02.2010
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Kdouli vykrojíme jádřinec a důlek naplíme náplní:předem namočené meruňky v mirinu,mandlové máslo,troška bílého misa.Kdouli jsem takto upařila a hotovou posypala slunečnicovými semínky.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

11.02.2010
pacisek
Leni kdoulovce jsou ty keře, co zjara tak krásně tmavě růžově kvetou. Kdoulovec lahvicovitý, menší a další kříženci a kultivary mají malé žluté plody, které se dají vařit v marmeládách a nahradí tak citrón - želírují.
10.02.2010
anonym
No jo, já samozřejmě mluvím o kdoulovci :-))) To se tedy zase povedlo!
10.02.2010
Nufka
Naopak, kdoule je velmi chutné ovoce po tepelném zpracování, syrové se jíst nedají, je to původní ovoce podobné jablku a hrušce, letos jsme měli náramnou úrodu, povidla z ní byla náramná, mňam:-) Kdoule rostou na Kdouloni a potom je tuším ještě strom Kdoulovec a ten je spíše ozdobný, s malými plody.
09.02.2010
komár
Nevím,kolik druhů kdoulí je,ale tuhle jsem koupila v z.v. v biokvalitě a byla velká jako jablko,zajímavé chuti a nic mi po tom nebylo:-) sama bych se neodvážila pozřít ty malé,co rostou na zahradě....
09.02.2010
anonym
No, já bych tohle asi nepozřela. Nám doma vždycky říkali, že kdoule jsou jedovaté!???
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit