Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Pražená rýže a šalotková miso omáčka
Autor: komár
Datum: 26.02.2010
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Rýži namočíme přes noc nebo i více dní(vyměňovat vodu,přidat sůl),pak slijeme,necháme okapat a na sucho opražíme.Můžeme kápnout shoyu.Omáčka:Najemno nakr.šalotku,lžičku misa spařit vroucí vodou(asi 2-3lž.),přidat lžičku ovesné smetany a promíchat.K tomu pickles,nať šalotky,kinpira z mrkve,lopuchu,azuki s kombu.

Sama pražená rýže nebo v kombinaci misa a šalotky (bez té smetany:-))je dobré jídlo při průjmu.Můžu doporučit z vl.zkušeností:-)
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

08.03.2010
komár
Rýže nebyla zrovna na kaši,ale dala se dobře rozkousat.Máčela jsem ji dlouho a pak opražila víceméně odhadem....myslím,že na každý den to není,ale když je chuť obměnit a hlavně,když je potřeba něco zastavit..a dá se to něčím vyvážit.V té knížce Kushi píše i o popelu z krtaka,což zní asi pro většinu dost alchimisticky,ale věřím,že jsem neudělala chybu -když recept zmiňuje on a pomohlo mi to...
01.03.2010
monchi
Ro.le mi čte myšlenky - přesně ten samý dotaz mi vyvstal na mysli. Jak dlouho se ta rýže musí pražit? Vždyť musí být nejen suchá, ale i tvrdá ne?
01.03.2010
anonym
No Evo, mě by zajímala chuť a hlavně stravitelnost takhle upravené rýže. Z fotky vypadá, že musela být hodně suchá.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit