Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Sladká podzimní polévka
Autor: marketa
Datum: 02.10.2008
Chod: Polévka
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
cibule
dýně hokaidó
květák
kapusta
řepa krmná
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme zeleninu od jinové po jangovou (např. dýně, květák, kapusta, řepa burkyně), shora mírně osolíme, přidáme lžíci opraných jahel, řasu wakame a zalijeme vodou na 2 cm nad zeleninu.

Vaříme 45 min, na posledních 15 min varu přidáme čerstvou zeleninu kvůli zásadotvornosti. Nakonec dochutíme misem a doplníme zelenou natí. Recept je z besedy s p. Chasákovou na Zrnobraní.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

05.11.2008
Vendy
Polévka je moc dobrá, dávám hlas :-)
24.10.2008
anonym
Tak paní Chasáková nám říkala, že to dělá následovně: Do hrnce dá kombu, na velké kusy cibuli, zelí, burkyni (sladká krmná řepa), mrkev, lžíci jahel, podlije vodou maximálně k poslední vrstvě až to začne vařit přidá bílé miso. Vaří 45 minut, na posledních 15 minut přidá dýni. Na závěr jen rozmixuje a posype zelenou natí. Výsledná polévka je hodně krémová a výrazně sladká.
05.10.2008
marketa
Koupila jsem ho na Zrnobraní u stánku Danfoodu. V obchodech jsem se po něm zatím nedívala.
04.10.2008
anonym
A kde koupíš jáhlové mochi?
03.10.2008
marketa
Dneska jsem ji dělala znovu a místo jáhel jsem použila jáhlové mochi. Myslím, že byla ještě jemnější :-)
03.10.2008
anonym
Úžasná polévka, prý ne podporu imunity. Už jsem se na ní pár dní chystala, protože se o ní hodně psalo na http://www.makrobiotika.info/index.php/topic,553.0.html
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit